Malzemeler:
1 kg tavuk kalça
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, kekik
2 diş sarımsak
1 tane kuru soğan
1 tane köy biberi
1 tane kırmız biber
1 paket mantar
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
Patates yatağı için:
8 tane orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, muskat rendesi
Domates sosu için:
2 tane domates
2 tane közlenmiş kırmızıbiber
Tuz, 1 çay kaşığı toz şeker, karabiber, toz kırmızıbiber
Üzeri için.
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Kuşbaşı doğranmış olan
tavuk etleri tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, kekik ve sarımsakla harmanlanır
ve kapalı bir kap içerisinde buzdolabında 4-5 saat dinlendirilir. Daha sonra
teflon bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve tavuk etleri kavrulur.
Tavuk etleri saldığı suyu çekince içerisine doğranmış olan soğan, köy biberi ve
kırmızıbiber eklenip onlarla da kavrulur. En son doğranmış olan mantarlar da
eklenip mantarların saldığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Baharatları eklenir,
1 yemek kaşığı tereyağı eklenir, en son içerisine 2 yemek kaşığı krema eklenip
ocağın altı kapatılır.
Közlenip kabuğu soyulmuş kırmızıbiberler ve domatesler rondodan geçirilir
ve sos tenceresine alınır. İçerine tuz, toz şeker, karabiber ve toz
kırmızıbiber eklenip koyulaşıncaya kadar kaynatılıp kenara alınır.
Haşlanmış olan patateslerin kabukları soyulur ve güzelce ezilir. İçerisine
baharatları ve 1 yemek kaşığı tereyağı eklenip tamamen pürüzsüz oluncaya kadar ezilir.
Yağlanmış dikdörtgen borcama patates her tarafına eşit gelecek şekilde yayılır
ve 8 eşit parça olacak şekilde iz yapılır ve yapılan ize yol olacak şekilde
çukur açılır. Her kare parçanın içerisine bardak altı ile çukurlar açılır ve
çukurların içerisine 1 silme yemek kaşığı kadar krema konulup yayılır. Daha sonra
tavuklu karşım çukurların içerisine pay edilir. Kenarlardaki oyuk kısımlara da
domatesli sos yayılır. En son kenarlarda kalan patatesli kısımlara da kaşar peyniri
rendesi konulur. 180˚ fırında kaşar peynirler kızarana kadar pişirilir. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder