Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr tereyağı (erimiş soğumuş)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
3-3,5 su bardağı
Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 tane yumurta sarısı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 tane limon kabuğu rendesi
1 poşet krem şanti
Üzeri için:
Mevsimine göre meyve
Kivi, çilek, muz, portakal gibi
1 paket tart jölesi
Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğrulur, 20-25 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir. Dinlenen hamur yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir, üzeri çatalla delinir ve yağlı kâğıt ile kapatılır, üzerine fazla kabarmaması için bakliyat(kuru fasulye) konulur. Önceden ısıtılmış fırında 170⁰ de kenarları kızarana kadar pişirilir daha sonra bakliyat kaldırılıp üzerinin kızarması sağlanır. Tart fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
Tartın kremasını hazırlamak için un, nişasta, şeker, yumurta sarısı ve süt bir tencereye alınır ve sürekli karıştırarak pişirilir. Koyulaşmaya başlayınca vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenip ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır. Daha sonra içerisine 1 poşet krem şanti eklenip mixerle 2 dakika çırpılır ve hazırlanır ve soğumuş olan tart hamurunun üzerine yayılıp tekrardan soğumaya bırakılır. Daha sonra kremanın üzerine istenilen meyveler dizilir, onun üzerine de paketin üzerindeki tarife göre hazırlanmış olan tart jölesi dökülür, buzdolabında en az 2 saat bekletilip servis yapılır Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder