17 Mart 2019 Pazar

KARNABAHAR MÜCVERİ VE CEVİZLİ DİP SOS



Malzemeler:
1 tane küçük karnabahar
1 tane kuru soğan
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
5 tepeleme yemek kaşığı un
2 tane yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon

Kızartmak için:
Sıvı yağ

Yapılışı: Kuru soğan ve karnabahar çiğden rondodan çekilir. Diğer tüm malzemeler eklenip hepsi karıştırılır (kek hamurundan daha katı bir kıvam olacak). Kızartma tenceresine bol sıvı konulur ve kızdırılır. Hazırlanan karışımdan yemek kaşığı ile yağın içerisine kaşık kaşık konulur ve her iki tarafı güzelce kızartılır. Kızaran mücverler fazla yağını bıraksın diye havlu kağıt üzerine çekilir. Daha sonra servis tabağına alınır ve dip sos ile birlikte servis yapılır. Afiyet olsun.

DİP SOS
Malzemeler:

1 kâse süzme yoğurt
1 avuç ceviz içi
2 diş sarımsak
Kuru nane, tuz, pul biber
Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırılıp servis kâsesinin içerisine konulur. Üzeri istenilen şekilde süslenir. Afiyet olsun







Hiç yorum yok: