Malzemeler:
4 tane
patates
2 tane
havuç
1 su
bardağı mercimek
1 tutam
maydanoz
Sosu için:
1 yemek
kaşığı hardal
Zeytinyağı
1 tane
limon suyu
Pul
biber, kimyon, karabiber, tuz
Üzeri için:
Yoğurt
Sarımsak
Yapılışı: Mercimekler, patates ve havuçlar haşlanıp soğumaya bırakılır. Patatesler ve havuçlar küçük küpler halinde doğranıp bir kâseye alınır. Haşlanmış olan mercimekler ve ince kıyılmış maydanozlar da kâseye konulur. Sos malzemesi başka bir kâsede karıştırılıp salata malzemesinin üzerine dökülür. Bütün malzeme güzelce harmanlanır. Küçük kâselere streç film serilir salata malzemesinden konulup üzerine bastırılır ve servis tabağına ters çevrilir. İstenirse salata malzemesi borcama da yayılabilir. Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurttan 1’er kaşık konulur, 1’er kaşık da zeytinyağında kavrulmuş olan naneden konulur ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder