3 tane yeşil elma
3 tane havuç
4 tane küçük pancar
Yarım su bardağı ince bulgur (sıcak su ile ıslatılmış)
1 demet dereotu
1 kutu mısır
8 adet kornişon turşu
Sosu için:
1 diş sarımsak
1 tane limon suyu
Nar ekşisi
1 tatlı kaşığı hardal
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
Üzeri için:
1 su bardağı ceviz
Yapılışı: Elmalar, havuçlar ve pancar rendelenip geniş bir kâse içerisine alınır.
Daha sonra sıcak su ile ıslatılmış olan bulgur, ince kıyılmış olan dereotu, mısır,
küçük doğranmış olan kornişon turşuda eklenir ve hepsi birlikte harmanlanır.
Başka bir kâse içerisinde sos malzemesi karıştırılıp salata malzemesinin
üzerine gezdirilip hepsi birlikte karıştırılıp servis tabağın alınır. Cevizle
teflon bir tavada çevrilir, salatanın üzerine serpiştirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder