10 Mart 2019 Pazar

KANDİL SİMİDİ




Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
3-3,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağından 1 parmak eksik su

Yapılışı: Yağlar, yumurtalar ve yoğurt yoğurma kabına alınıp biraz karıştırılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenip ele yapışmayan bir hamur yapılır.
Geniş bir tabak içerisine pekmez ve su alınıp karıştırılır, yumurta sarsına da 1 tatlı kaşığı pekmez konulup çırpılır ve kenara alınır. Yapılan hamur küçük bezelere ayrılır ve tezgâh üzerinde yuvarlanıp iki ucu birleştirilip simit şekli verilir ve simitlerin yarısı önce pekmezli suya batırılıp susama her tarafı bulanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer yarısı da direk tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizik atılır. Hazırlanan simitler 175 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: