Malzemeler:
Yarım karnabahar
2 tane havuç
1 paket tavuk
kalça eti
1 çay bardağı ceviz
içi
4-5 adet kornişon
turşu
1 tutam dereotu
2 su bardağı
süzme yoğurt
2 yemek kaşığı
mayonez
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı
nane
Tuz
Üzeri için:
Zeytinyağı ve pul
biber
Yapılışı:
Karnabaharlar çiçeklerine ayrılıp kaynamış suyun içerisine
alınarak haşlanır ve süzdürüp kenara alınır. Küp şeklinde doğranmış olan
havuçlar da haşlanıp kenara alınır. Tavuk eti haşlanır ve küçük küçük doğranır.
Geniş bir kase
içerisine yoğurt, mayonez, ince kıyılmış dereotu, nane ve tuz alınıp güzelce
karıştırılır. Daha sonra haşlanıp soğumuş olan karnabahar, havuç, tavuk etleri,
küçük doğranmış olan kornişon turşu ve iri kıyılmış olan ceviz içi de yoğurtlu
kaseye alınıp hepsi güzelce karıştırılıp servis tabağına alınır. Bir cezveye 2
yemek kaşığı zeytinyağı ve pul biber konulup kızdırılır ve salatanın üzerine
yayılıp servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder