30 Nisan 2020 Perşembe

TAVUKLU KARNABAHAR SALATASI




Malzemeler:
Yarım karnabahar
2 tane havuç
1 paket tavuk kalça eti
1 çay bardağı ceviz içi
4-5 adet kornişon turşu
1 tutam dereotu
2 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Üzeri için:
Zeytinyağı ve pul biber

Yapılışı: Karnabaharlar çiçeklerine ayrılıp kaynamış suyun içerisine alınarak haşlanır ve süzdürüp kenara alınır. Küp şeklinde doğranmış olan havuçlar da haşlanıp kenara alınır. Tavuk eti haşlanır ve küçük küçük doğranır.
Geniş bir kase içerisine yoğurt, mayonez, ince kıyılmış dereotu, nane ve tuz alınıp güzelce karıştırılır. Daha sonra haşlanıp soğumuş olan karnabahar, havuç, tavuk etleri, küçük doğranmış olan kornişon turşu ve iri kıyılmış olan ceviz içi de yoğurtlu kaseye alınıp hepsi güzelce karıştırılıp servis tabağına alınır. Bir cezveye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve pul biber konulup kızdırılır ve salatanın üzerine yayılıp servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: