28 Nisan 2020 Salı

SUPANGLE


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
80 gr bitter çikolata
1 su bardağı buzlu su
Kek dilimleri (istenirse)

Yapılışı: Un, şeker ve kakao geniş bir tencereye alınıp hiç topak kalmayacak şekilde karıştırılır ve üzerine süt ve yumurta sarısı eklenip pürüzsüz oluncaya kadar karıştırılıp ocağa alınır. Ocak üzerinde sürekli karıştırılıp pişirilir. Koyulaşmaya başlayınca vanilya eklenir ve unun kokusu gidinceye kadar 1-2 dakika ocağın altı biraz kısılarak pişirilir. Ocaktan alınca içerisine tereyağı ve bitter çikolata eklenip güzelce karıştırılır ve ılımaya bırakılır.
Ilıyan tatlıya 1 su bardağı buzlu su konulup mikserle suyu muhallebiye yedirinceye kadar çırpılır.
Servis yapılacak kaselerin tabanına birer dilim kek konulur kekin üzerine hazırlanan tatlı konulur ve üzeri istenilen şekilde süslenir.  Buzdolabında bekletilir ve soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: