120 gr bal kabağı (ince bir dilim)
140 gr un (1 su
bardağı + 1 yemek kaşığı)
50 gr badem unu
1 tane küçük acı
badem kurabiyesi
2 tane yumurta
100 gr toz
şeker (1 su bardağından 2 parmak eksik şeker)
50 ml ay çiçek yağı
(çeyrek su bardağı)
40 ml süt (çeyrek
su bardağı)
1 paket
kabartma tozu
1 tutam tuz
Üzeri
için:
Pudra şekeri
Yapılışı: Bal kabağı rendenin iri tarafı ile rendelenip rondoya alınır, sıvı yağ ve
süt de üzerine eklenerek rondodan çekilir. Daha sonra acı badem kurabiyesi de bu
karışıma eklenip hepsi rondodan çekilip başka bir kâseye alınır. Yıkanıp kurulanan
rondoya kabukları soyulmuş olan bademler eklenip çekilerek un haline getirilir,
istenirse hazır badem unu da kullanılabilir. Yumurtaların sarıları ve akları ayrılır,
aklarına fiske tuz atılarak mikserle beyazlaşıncaya kadar çırpılır. 100 gr şekerin
2 yemek kaşığı da yumurta aklarına eklenip çırpılır. Yumurta sarıları da kalan
şeker ilavesi ile beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Daha sonra bal kabaklı karışım
da yumurta sarılarının üzerine eklenip çırpılır. Mikser içerisinden çıkarılır.
Hazırlanan
badem ununun içerisine normal un ve kabartma tozu eklenerek kuru malzemeler karıştırılır. Bal kabaklı karışımın içerisine çırpılmış olan yumurta akları eklenip spatula
ile karıştırılır. Daha sonra karıştırılmış olan kuru malzemeler de eklenip
spatula ile karıştırılır. Yağlanmış olan 26 cm büyüklüğündeki kelepçeli kalıba
karışım boşaltılır ve 170 dereceli fırında 30 dakika pişirilir. Kek kalıbında
soğutulduktan sonra servis tabağına alınır, üzerine pudra şekeri elenir ve
dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder