2 tane
yumurta
Yarım su
bardağı toz şeker
Yarım su
bardağı sıvı yağ
2 yemek
kaşığı kakao
1 paket kabartma
tozu
1 paket
vanilya
1 fiske
tuz
2 su
bardağı un
Üzeri için:
1 kase
pudra şekeri
Yapılışı: Yumurtalar yoğurma
kabına kırılır, üzerine toz şeker eklenip tel çırpıcı ile çırpılır. Daha sonra
sıvı yağ eklenir az daha çırpılır, kabartma tozu, vanilya, tuz ve kakao eklenip
hepsi çırpılır. Tel çırpıcı içerisinden çıkartılır, kontrollü şeklide unu eklenip
spatula ile karıştırılır, ununu bir anda eklememek gerekir çünkü yumurta
ölçüsüne göre unu çekme oranı değişebiliyor. Ele yapışan bir kıvamda hamur olmalıdır.
Daha sonar hazırlanan hamur üzeri kapatılarak 2 saat buzdolabında bekletilir, bu
hamur istenirse akşamdan da hazırlanabilir. Hamur dolaptan çıkartılır ve hızlı
bir şekilde ceviz büyüklüğünde bezeler kopartılıp avuç içerisinde yuvalanılıp bolca
pudra şekerine bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bütün kurabiye hamuruna
aynı işlem yapılır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 13 dakika pişirilir
ve hemen fırından alınır, pişirme süresini aşmamak gerekir yoksa çok sert olur.
Kurabiyeler tepsisinde soğutulup servis tabağına alınır AfiYet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder