6
kişilik
6 tane patates
4 tane yumurta
Az kaşar peyniri rendesi
Tuz, pul biber,
karabiber
Yapılışı: Patateslerin kabukları soyulur ve minik küpler halinde
doğranır. Tavaya Ayçiçek yağı konulup ısıtılır ve patatesler kızartılıp havlu
kağıt üzerine alınır. Yumurtalar geniş bir kap içerisine kırılır ve güzelce
çırpılır, içerisine baharatları eklenir ve çırpılır. Daha sonra kızaran patatesler
de yumurtalı karışıma eklenip hepsi güzelce karıştırılır ve yağlanmış teflon
bir tavaya yayılır, üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirilir ve kısık ateşte
kızarıncaya kadar pişirilir. Daha sonra omletin arka tarafı bir kapak yardımı
ile ters çevrilip tekrardan tavaya alınır ve arka kısmı da kızartılır. Omlet
servis tabağına alınıp dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder