23 Nisan 2020 Perşembe

PATATESLİ OMLET



6 kişilik
6 tane patates
4 tane yumurta
Az kaşar peyniri rendesi
Tuz, pul biber, karabiber

Yapılışı: Patateslerin kabukları soyulur ve minik küpler halinde doğranır. Tavaya Ayçiçek yağı konulup ısıtılır ve patatesler kızartılıp havlu kağıt üzerine alınır. Yumurtalar geniş bir kap içerisine kırılır ve güzelce çırpılır, içerisine baharatları eklenir ve çırpılır. Daha sonra kızaran patatesler de yumurtalı karışıma eklenip hepsi güzelce karıştırılır ve yağlanmış teflon bir tavaya yayılır, üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirilir ve kısık ateşte kızarıncaya kadar pişirilir. Daha sonra omletin arka tarafı bir kapak yardımı ile ters çevrilip tekrardan tavaya alınır ve arka kısmı da kızartılır. Omlet servis tabağına alınıp dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: