Malzemeler:
2 su bardağı köftelik
bulgur
2 su bardağı
kaynamış su
4 tane küçük
patates
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 yemek kaşığı
biber salçası
Yarım demet
maydanoz
5 dal taze soğan
1,5 tatlı kaşığı
tuz
1 tatlı kaşığı
pul biber
1 tatlı kaşığı
kimyon
1 çay kaşığı kara
biber
1 çay bardağı zeytinyağı
Servis tabağı
için:
Marul
Yapılışı:
Ölçülü bulgur ve kaynar su geniş bir kaba alınıp karıştırılır ve
kapağı kapatılarak 20 dakika kadar bekletilir. Patatesler haşlanır ve sıcak
sıcak ezilir, daha sonra ezilen patatesler 20 dakika bekletilen bulgura
eklenir. Salçalar, baharatlar ve zeytinyağı da eklenip hepsi yoğrulur. En son
ince doğranmış soğan ve maydanoz eklenir ve yoğrulur. Marullar yıkanıp servis
tabağına yerleştirilir, üzerine hazırlanan köfte harcı küçük küçük ele alınıp
avuç içinde sıkılarak marulun üzerine dizilir. Üzeri limon dilimleri ile süslenerek
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder