18 Nisan 2020 Cumartesi

PATATESLİ ÇİĞ KÖFTE



Malzemeler:
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı kaynamış su
4 tane küçük patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
5 dal taze soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kara biber
1 çay bardağı zeytinyağı
Servis tabağı için:
Marul

Yapılışı: Ölçülü bulgur ve kaynar su geniş bir kaba alınıp karıştırılır ve kapağı kapatılarak 20 dakika kadar bekletilir. Patatesler haşlanır ve sıcak sıcak ezilir, daha sonra ezilen patatesler 20 dakika bekletilen bulgura eklenir. Salçalar, baharatlar ve zeytinyağı da eklenip hepsi yoğrulur. En son ince doğranmış soğan ve maydanoz eklenir ve yoğrulur. Marullar yıkanıp servis tabağına yerleştirilir, üzerine hazırlanan köfte harcı küçük küçük ele alınıp avuç içinde sıkılarak marulun üzerine dizilir. Üzeri limon dilimleri ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: