Bardak
ölçüsü: 240 ml su bardağı
Malzemeler:
Şu
hamuru için:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
1 tepeleme çay
kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz
5 tane yumurta
Kreması
için:
1 litre süt
1 su bardağı
şeker
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı
mısır nişasta
4 tane yumurta
sarısı
1 paket vanilya
125 gr margarin
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı: Şu hamurunu hazırlamak için un ve kabartma tozu elenerek bir kenara alınır. Tencereye su, margarin ve tuz konulur ve margarin eriyip su kaynama noktasına gelince unlu karışım eklenip topak kalmayacak şekilde karıştırılır ve 1 veya 2 dakika içerisinde hamur toparlanıp tencere dibinde çok ince tabaka oluşunca ocaktan alınıp ılımaya bırakılır. Daha sonra hamur ılıyınca yumurtalar teker teker ilave edilip mikserle çırpılır. Tabanı yağlı kağıt ile kaplanmış ve kenarları da margarin ile yağlanmış iki ayrı kelepçeli kalıba hazırlanan hamur pay edilir ve üzerleri spatula ile düzeltilir. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri altın sarısı olacak şekilde yaklaşık 20 veya 25 dakika pişirilir.
Kremayı hazırlamak
için 1 litre sütün 1 su bardağı bir kaseye alınır, üzerine yumurta sarıları, un,
nişasta ve vanilya eklenip çırpılır. Kalan süt başka bir tencereye alınır
üzerine ölçülü şeker konulup ocağa alınır ve şeker eriyinceye kadar süt ılıtılır.
Daha sonra unlu, nişastalı karışım süte yavaşça eklenir ve sürekli karıştırarak
koyulaşıncaya kadar pişirilir. Krema ocaktan alınınca üzeri kabuk tutmasın diye streç filim ile kapatılır ve soğumaya bırakılır. 125 gr margarin bir
kaseye alınıp mikserle çırpılır ve içerisine soğumuş olan krema eklenip hepsi pürüzsüz
oluncaya kadar mikserle çırpılır.
Pişen şu
hamurları kelepçeli kalıptan çıkartılıp altındaki yağlı kağıt değiştirilir ve
pişen hamur tekrardan kalıbın içerisine konulur ve üzerine hazırlanan krema
yayılır ve kremanın üzerine diğer hamur konulup hafif elle bastırılır ve bu
şekilde buzdolabında en az 1 saat kadar bekletilir. Daha sonra hazırlanan pasta
kelepçeli kalıptan çıkartılıp servis tabağına alınır ve üzerine bolca pudra
şekeri elenip dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder