Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
(ılık)
1 paket instant
(kuru) maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
Yapılışı: Su, süt, maya ve şeker yoğurma kabına alınıp
karıştırılır ve ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra un
ve tuz eklenip hamur 3 dakika kadar yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılarak 1 saat
ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur unlu tezgah üzerine
alınıp yoğrularak içerisindeki hava çıkarılır ve 6 tane bezeye ayrılır. Bezeler
tezgah üzerinde elle açılıp sarılarak oval şekil verilir ve yağlı kağıt
serilmiş tepsiye dizilir. Bütün bezelere aynı işlem yapılır ve tepsinin üzeri
kapatılarak tepsi mayası için 30 dakika oda ısısında bekletilir. Tepsi mayası
gelen hamurlar keskin bir bıçak ile ortasından kesik atılır ve önceden
ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirilir. Ekmeklerin üzeri çıtır
olsun diye fırının alt kısmına ısıya dayanıklı bir kase ile su konulur. Pişen ekmekler
soğuyunca dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder