Malzemeler:
1 küçük paket
ızgaralık tavuk
3 tane kabak
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
500 gr kare
erişte
1 tutam maydanoz
1 tutam yeşil
soğan
1 tutam dereotu
750 gr süzme
yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
toz kırmızı biber
1 su bardağı
ceviz içi
Yapılışı:
Kabaklar rendelenir, zeytinyağı ile bir tavaya alınır ve kavrulup
kenara alınır. Erişteler tuzlu kaynamış suda haşlanır ve kenara alınır. Tavuk eti
haşlanıp küçük doğranır. Geniş bir kap içerisine kavrulan kabaklar, haşlanmış
olan erişteler ve pişip doğranmış olan tavuk eti alınır. Üzerine ince kıyılmış
olan yeşillikler eklenir. Başka bir kâsede yoğurt, mayonez, sarımsaklar ve tuz karıştırılır
ve kâsedeki salata malzemesinin üzerine boşaltılır. Bütün malzeme güzelce karıştırılır
ve servis tabağına alınır. Küçük bir tavaya zeytinyağı, toz kırmızıbiber ve iri
kırılmış olan ceviz içi konulur ve ocakta biraz kavrulup salatanın üzerine gezdirilir
ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder