2 Nisan 2020 Perşembe

TAVUKLU KABAK SALATASI



Malzemeler:
1 küçük paket ızgaralık tavuk
3 tane kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gr kare erişte
1 tutam maydanoz
1 tutam yeşil soğan
1 tutam dereotu
750 gr süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 su bardağı ceviz içi

Yapılışı: Kabaklar rendelenir, zeytinyağı ile bir tavaya alınır ve kavrulup kenara alınır. Erişteler tuzlu kaynamış suda haşlanır ve kenara alınır. Tavuk eti haşlanıp küçük doğranır. Geniş bir kap içerisine kavrulan kabaklar, haşlanmış olan erişteler ve pişip doğranmış olan tavuk eti alınır. Üzerine ince kıyılmış olan yeşillikler eklenir. Başka bir kâsede yoğurt, mayonez, sarımsaklar ve tuz karıştırılır ve kâsedeki salata malzemesinin üzerine boşaltılır. Bütün malzeme güzelce karıştırılır ve servis tabağına alınır. Küçük bir tavaya zeytinyağı, toz kırmızıbiber ve iri kırılmış olan ceviz içi konulur ve ocakta biraz kavrulup salatanın üzerine gezdirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: