Malzemeler:
1 tane kemikli tavuk göğsü
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
200 ml krema
Tuz
Tane karabiber
1 dilim limon
Üzeri için:
1 tutam maydanoz
Karabiber
Yapılışı: Tavuk göğsü tencereye veya düdüklüye konulur üzerini
geçecek kadar su, 1 tatlı kaşığı tuz, 5 tane karabiber ve 1 dilim limon ilavesi
ile tavuk etleri yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen tavuk eti ya ince
didiklenir veya küçük doğranır.
Çorbanın pişir irileceği tencereye yağ
ve un konulur ve unun kokusu gidinceye kadar kavrulur. Daha sonra 4 su bardağı
soğuk su eklenir ve çırpıcı ile çırpılır ve pürüzsüz oluncaya kadar çırpma
işlemine devam edilir. Daha sonra 1 litre tavuğun pişirildiği su eklenir ve
karıştırılarak kaynaması beklenir. Kaynamaya başlayınca doğranmış tavuk etleri
eklenir ve krema eklenip kaynayıncaya kadar karıştırılır. Bu arada tuzu kontrol
edilir ve damak zevkine göre tuz eklenir ve 1-2 taşım daha kaynatılıp ocaktan
alınır. Servis tabağına alınana çorbanın üzerine 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
ve karabiber serpiştirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder