Bardak
ölçüsü: 200 ml su bardağı
Tepsi
ölçüsü: 32 cm yuvarlak tepsi
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
1 paket instant kuru maya
2 tane yumurta (Birinin sarısı üzeri için)
100 gr tereyağı (oda ısısında)
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
200 gr beyaz peynir (ufalanmış)
1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Yapılışı: Ilıtılmış süt, maya ve şeker
yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve ılık bir ortamda maya kabarana kadar
bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve ele yapışan yumuşak bir
hamur yapılır. Hamur tezgah üzerinde un ile toparlanıp tepsinin büyüklüğü kadar
elle açılır ve tabanına yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Hamurun
üzeri streç filim ile kapatılıp ılık bir ortamda 30 dakika kadar mayalanmaya
bırakılır. Mayalanan hamur istenilen şekilde dilimlenir ve üzerine yumurta sarısına 1 yemek kaşığı süt konulup çırpılır ve çöreğin üzerine sürülüp
180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen çörek tepside
soğutulur ve daha sonra tekrardan dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder