12 Nisan 2020 Pazar

PEYNİRLİ ÇÖREK


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı 
Tepsi ölçüsü: 32 cm yuvarlak tepsi
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
1 paket instant kuru maya
2 tane yumurta (Birinin sarısı üzeri için)
100 gr tereyağı (oda ısısında)
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
200 gr beyaz peynir (ufalanmış)
1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt

Yapılışı: Ilıtılmış süt, maya ve şeker yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve ele yapışan yumuşak bir hamur yapılır. Hamur tezgah üzerinde un ile toparlanıp tepsinin büyüklüğü kadar elle açılır ve tabanına yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Hamurun üzeri streç filim ile kapatılıp ılık bir ortamda 30 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur istenilen şekilde dilimlenir ve üzerine yumurta sarısına 1 yemek kaşığı süt konulup çırpılır ve çöreğin üzerine sürülüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen çörek tepside soğutulur ve daha sonra tekrardan dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: