35 cm
enden, 42 cm boydan fırın tepsisi
Bardak
ölçüsü: 200 gr su bardağı, 115 gr çay bardağı
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 paket instant (
kuru )maya
Çeyrek su bardağı sıvı
yağı
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
İçi için:
Sucuk
Sosis
Salam
Salam
Sosu için:
1 çorba kaşığı
tepeleme domates salçası
1 su bardağı su
Kırmızıbiber
Karabiber
Kekik
Üzeri için:
Kaşar rendesi
Yapılışı: Ilıtılmış süt, şeker ve maya karıştırılarak yoğurma
kabına alınıp, ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer
malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda mayalanmaya
bırakılır. Salçalı sos malzemeleri bir kasede karıştırılır ve kenara alınır. Mayalanan hamur yağlanmış veya yağlı kağıt
serilmiş tepsiye yerleştirilir. Üzerine salçalı sos yayılır. Küçük doğranmış iç
malzemeleri üzerine serpiştirilir. Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında pizza
hamurunun altı hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Daha sonra üzerine kaşar
rendesi serpiştirilir ve kaşar peynirler eriyinceye kadar fırına verilir ve
kaşar peynirler eriyince fırından alınır. Pizza dilimlenerek sıcak olarak servis
yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder