9 Nisan 2020 Perşembe

PİZZA



35 cm enden, 42 cm boydan fırın tepsisi
Bardak ölçüsü: 200 gr su bardağı, 115 gr çay bardağı
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 paket instant ( kuru )maya
Çeyrek su bardağı sıvı yağı
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
İçi için:
Sucuk
Sosis
Salam
Sosu için:
1 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
1 su bardağı su
Kırmızıbiber
Karabiber
Kekik
Üzeri için:
Kaşar rendesi

Yapılışı: Ilıtılmış süt, şeker ve maya karıştırılarak yoğurma kabına alınıp, ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Salçalı sos malzemeleri bir kasede karıştırılır ve kenara alınır.  Mayalanan hamur yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Üzerine salçalı sos yayılır. Küçük doğranmış iç malzemeleri üzerine serpiştirilir.  Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında pizza hamurunun altı hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Daha sonra üzerine kaşar rendesi serpiştirilir ve kaşar peynirler eriyinceye kadar fırına verilir ve kaşar peynirler eriyince fırından alınır. Pizza dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.  







Hiç yorum yok: