Malzemeler:
250 gr tereyağı
1su bardağı şeker
2 yemek kaşığı irmik
2 tane yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tane limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Üzeri için:
1 kâse fındık veya badem
Yapılışı: Şerbeti hazırlamak için ölçülü
şeker ve su tencereye alınıp 5 dakika kadar kaynatılır. Ocaktan inmesine yakın
limon suyu sıkılıp bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır ve soğumaya
bırakılır.
Hamuru hazırlamak için tereyağı ve
şeker yoğrulur, içerisine irmik, yumurtalar ve limon kabuğu rendesi de eklenip
yoğurmaya devam edilir. Daha sonra 3 su bardağı kadar un, kabartma tozu ve
vanilya eklenip yoğrulur, ele yapışmayıncaya kadar kontrollü bir şekilde un
eklenir ve hamur toparlanır. Daha sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp avuç
içerinde yuvarlanıp tepsiye dizilir. Üzerlerine fındık içi veya badem
bastırılarak konulur ve 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkarınca 1-2 dakika ilk sıcaklığı çıkınca soğumuş olan şerbet üzerine
dökülür ve şerbetini çekince servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder