31 Mayıs 2019 Cuma

ŞEKERPARE



Malzemeler:
250 gr tereyağı
1su bardağı şeker
2 yemek kaşığı irmik
2 tane yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tane limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Üzeri için:
1 kâse fındık veya badem

Yapılışı: Şerbeti hazırlamak için ölçülü şeker ve su tencereye alınıp 5 dakika kadar kaynatılır. Ocaktan inmesine yakın limon suyu sıkılıp bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Hamuru hazırlamak için tereyağı ve şeker yoğrulur, içerisine irmik, yumurtalar ve limon kabuğu rendesi de eklenip yoğurmaya devam edilir. Daha sonra 3 su bardağı kadar un, kabartma tozu ve vanilya eklenip yoğrulur, ele yapışmayıncaya kadar kontrollü bir şekilde un eklenir ve hamur toparlanır. Daha sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp avuç içerinde yuvarlanıp tepsiye dizilir. Üzerlerine fındık içi veya badem bastırılarak konulur ve 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarınca 1-2 dakika ilk sıcaklığı çıkınca soğumuş olan şerbet üzerine dökülür ve şerbetini çekince servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: