25 Mayıs 2019 Cumartesi

PATATES PÜRESİ KAPLI SOYA SOSLU TAVUK



Malzemeler:
500 gr tavuk kalça şiş
1 tane tavuk göğsü
Marine için:
1 limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı soya sosu
Tavuğu Pişirmek İçin:
2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal1 tene kuru soğan
4 tane yeşilbiber
2 tane kapya biber
1 paket krema
Patates püresi için:
4 tane patates
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Kuşbaşı doğranmış olan tavuk etleri akşamdan veya 2 - 3 saat önceden marina malzemeleri ile harmanlanıp kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletilir.
Döküm bir tencereye zeytinyağı konulup ısıtılır. Tavuk etleri azar azar tencereye eklenerek hızlı ateşte mühürlenir. Daha sonra 1 çay kaşığı zerdeçal eklenip biraz daha kavrulur. Yemeklik olarak doğranmış olan kuru soğan eklenip kavurmaya devam edilir. Yemeklik doğranmış olan biberler de eklenip güzelce kavrulur. Daha sonra 1 su bardağı kadar su konulup çok kısık ateşte 45 dakika pişirilir. En son içerisine krema eklenip bütün lezzetler birbirine girsin diye biraz daha pişirilir. Pişen tavuk etleri fırına dayanıklı kâselere veya güveç kaplarına veya borcama yayılır.
Haşlanmış olan patatesler ezilir içerisine tuz, süt ve 1 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi eklenip güzelce karıştırılır. Hazırlanan patates püresi tavukların üzerine pay edilip düzgünce kaplanır ve üzerine kaşar peyniri serpiştirilir. 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: