Malzemeler:
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
5 veya 5,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 tane yumurta
Aralarına sürmek için:
250 gr tereyağı(eritilmiş)
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır ve 3 tane bezeye ayrılıp üzeri kapatılarak 10 dakika oda ısısında dinlendirilir. Daha sonra bezenin bir tanesi çok ince açılır, üzeri eritilmiş olan tereyağının üçte biri ile yağlanır, (ben tereyağını üç parçaya böldüm çünkü her bezeye aynı miktarda yağ düşsün diye) ve yufkanın etrafından çekiştirilerek inceltilir ve sıkı rulo şeklinde sarılıp kendi etrafında döndürülür ve bir tepsiye konulup üzeri streç film ile kapatılır, diğer bezelere de aynı işlemi yapıncaya kadar buzdolabında bekletilir. Yağlanıp hazırlanan bezeler 1 cm kalınlığında açılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir, üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 dereceli dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Elle koparılarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder