3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
2 poşet Krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
Hindistan cevizi
Yapılışı: Tatlıya öncelikle şerbet hazırlanarak başlanır. Şerbet için şeker ve ölçülü su 5 dakika kadar kaynatılır, ocaktan alınacağı zaman 1 tatlı kaşığı limon suyu konulup ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Yumurta ve şeker boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır, daha sonra diğer malzemeler eklenir ve hepsi birlikte çırpılır. Daha sonra karışım yağlanmış dikdörtgen borcama yayılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 - 45 dakika pişirilir. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı gidince hazırlanan şerbet üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır. Daha sonra süt ve krem şanti mixerle çırpılır ve soğuyan tatlının üzerine yayılır, hindistan cevizi serpiştirilir ve buzdolabında en az 3-4 saat bekletilir, daha sonra dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Yumurta ve şeker boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır, daha sonra diğer malzemeler eklenir ve hepsi birlikte çırpılır. Daha sonra karışım yağlanmış dikdörtgen borcama yayılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 - 45 dakika pişirilir. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı gidince hazırlanan şerbet üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır. Daha sonra süt ve krem şanti mixerle çırpılır ve soğuyan tatlının üzerine yayılır, hindistan cevizi serpiştirilir ve buzdolabında en az 3-4 saat bekletilir, daha sonra dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder