3 tane yufka
Yarım paket kelebek
makarna
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 tane yumurta
İçi içn:
500 gr beyaz peyniri
Yarım demet maydanoz
Yapılışı: Makarnalar haşlanır ve üzerine soğuk su gezdirilir.
Daha sonra içerisine ufalanmış peynir ve ince kıyılmış maydanoz eklenip hepsi
karıştırılır.
Yumurtalar geniş bir kâseye
kırılıp çırpılır. Daha sonra içerinse, süt ve yağ eklenip hepsi çırpılır. Yağlı
kağıt serilmiş tepsiye yufkanın 1’i kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirilir
ve üzerine hazırlanan sostan yayılır ve makarnalı için yarısı her tarafına eşit
şekilde serpiştirilir ve üzerine 2. yufka büzüştürülerek yerleştirilip
tekrardan sostan yayılıp kalan makarnalı harcın hepsi yayılır. Daha sonra
kenarlarından sarkan yufkalar harcın üzerine kapatılır ve üzerine sostan
gezdirilir. Son yufka da üzerine büzüştürülerek yerleştirilir ve kenarları
tepsinin altına yerleştirilir. Daha sonra börek dilimlenir ve kalan sos her
tarafına gelecek şekilde yayılır. 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar
pişirilir. Biraz ılıyınca servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder