Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sütt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket kabartma tozu
3,5 - 4 su bardağı un
İçi için:
250 gr yağsız beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 tutam maydanoz
Araları için:
1 paket mısır
nişastası
1 çay bardağı sıvı
yağ
Üzeri için:
150 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır, 12 tane bezeye ayrılıp dinlendirilir. Her bir beze pasta tabağı büyüklüğünde açılır ve aralarına nişasta sürülüp 6 sı üst üste konulur ve hepsi yufka büyüklüğünde açılır. Üzerine soğuk sıvı yağ sürülür, karşılıklı uzun kenarlarına peynirli içten konulur ve rulo şeklinde sarılıp ortada buluşturulur ve ortadan kesilir. Daha sonra sarılan rulo 5 er cm aralıklarla kesilir ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer bezelere de aynı işlem yapılır. Üzerine eritilmiş olan tereyağlı sıvı yağ karışımı gezdirilir ve 180⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder