16 Mayıs 2019 Perşembe

MERCİMEKLİ BULAMAÇ ÇORBASI

Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
Tuz

Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı: Mercimekler kaynar su ile 3 saat ıslatılır. Daha sonra güzelce yıkanıp tencereye alınır ve üzerini aşacak kadar su konulup kaynamaya bırakılır. Başka bir kaseye un ve süt konulur ve hiç topak kalmayacak şekilde kırıştırılır. Daha sonra kaynamakta olan mercimeğe sütlü karışım yavaş yavaş sürekli karıştırarak eklenir ve kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynamaya başlayınca suyu koyu ise biraza daha su eklenir ve mercimekler tamamen yumuşayıncaya kadar kaynatılır. En son 1 tatlı kaşığı tuz eklenip bir iki taşım daha kaynatılıp ocağın altı kapatılıp servis tabağına alınır ve üzerine tereyağlı biber gezdirilip sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: