1 lt süt
1 su
bardağı un
50 gr
tereyağı
1 su
bardağı toz şeker
1 çay
kaşığı damla sakızı
1 paket
vanilya
Üzeri sosu için:
1 kg çilek
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı: Yağ ve un bir
tencereye alınır ve unun kokusu gidinceye kadar kısık ateşte 5 dakika kavrulur.
Daha sonra hızlı karıştırarak süt ve şeker eklenip karıştırmaya devam edilir. Damla
sakızı eklenip göz göz oluncaya kadar pişirilir. En son vanilya eklenip ocaktan
alınır. Biraz ılıyınca mixerle 2-3 dakika kadar çırpılıp kaselere çok dolu olmayacak
şekilde pay edilir ve kaselerin tek taraflarının altına bir örtü konulup kâselerin
verev durması sağlanır ve bu şekilde soğutulur.
Çilek peltesi
için çilekler rondodan geçirilip bir sütlüğe alınır. İçerisine nişasta ve şeker
eklenip koyulaşıncaya kadar ocakta pişirilir.
Daha
sonra kâselerin boş kalan bölümüne hazırlanmış olan çilek peltesinden konulup kâseler
düz bir zemin üzerine de soğutulup buzdolabında bekletilir. Servis yapılacağı
zaman üzeri nane yaprağı ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder