Malzemeler:
2 demet pazı
2 su bardağı pirinç
4 tane kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane kesme şeker
2 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım limon suyu
1 tane domates rendesi
Yapılışı: Yıkanmış pazılar
kaynayan suya batırılıp çıkarılır ve tekrardan soğuk sudan geçirilip süzgece
alınır. Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve tencereye alınıp üzerine
zeytinyağı konulur, soğanlar ölünceye kadar kavrulur. Daha sonra yıkanmış olan
pirinçler eklenip biraz daha kavrulur. Baharatları, domates rendesi ve limon
suyu eklenip 2 su bardağı da su konulup pilav gibi pişirilip soğumaya bırakılır.
Pazılar çok büyük ise ortadan kesilip ortasındaki damar kısmı çıkarılır ve
soğumuş içten içeresine konulup ister uzun isterseniz de üçgen şekilde sarılıp
tencereye dizilir. Sarılan dolmaların üzerine yemek tabağı kapatılır dolmalar
açılmasın diye, 1,5 su bardağı kadar da su konulup önce hızlı ateşte kaynayana
kadar daha sonra da ocağın altı kısılarak 30 dakika dolmalar pişirilir. Pişen
dolmalar tencerede soğutulur. Soğuyan dolamalar servis tabağına alınır ver
soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder