20 Mayıs 2019 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI PAZI DOLMASI



Malzemeler:
2 demet pazı
2 su bardağı pirinç
4 tane kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane kesme şeker
2 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım limon suyu
1 tane domates rendesi
Yapılışı: Yıkanmış pazılar kaynayan suya batırılıp çıkarılır ve tekrardan soğuk sudan geçirilip süzgece alınır. Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve tencereye alınıp üzerine zeytinyağı konulur, soğanlar ölünceye kadar kavrulur. Daha sonra yıkanmış olan pirinçler eklenip biraz daha kavrulur. Baharatları, domates rendesi ve limon suyu eklenip 2 su bardağı da su konulup pilav gibi pişirilip soğumaya bırakılır. Pazılar çok büyük ise ortadan kesilip ortasındaki damar kısmı çıkarılır ve soğumuş içten içeresine konulup ister uzun isterseniz de üçgen şekilde sarılıp tencereye dizilir. Sarılan dolmaların üzerine yemek tabağı kapatılır dolmalar açılmasın diye, 1,5 su bardağı kadar da su konulup önce hızlı ateşte kaynayana kadar daha sonra da ocağın altı kısılarak 30 dakika dolmalar pişirilir. Pişen dolmalar tencerede soğutulur. Soğuyan dolamalar servis tabağına alınır ver soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: