Malzemeler:
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 veya 2,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı su veya süt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Çöreotu
Susam
Yapılışı: Ilıtılmış süt, su, maya ve şeker yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir (unu kontrollü eklemek gerekir) ve yumuşakça bir hamur yapılır. Hamurun üzeri kapatılarak ılık bir ortamda 45 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur beze haline getirilir ve unlu tezgâh üzerinde elle açılıp yağlı kâğıt üzerine düzgünce yerleştirilir. Üzeri temiz bir örtü ile kapatılıp 20 dakika kadar daha bekletilir. Daha sonra kabaran hamurun üzerine yuvarlak şekilde etrafına bastırılır ve orta kısmına da baklava şeklinde parmaklarla bastırılır ve yağlı kağıt fırın tepsisine çekilir.Yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı su ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile çırpılır ve pidenin üzerine s
ürülür, susam ve çörek otu serpiştirilir. 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder