Malzemeler:
2 su bardağı yulaf ezmesi
1,5 su bardağı süt
1 tane muz
5 tane hurma
1 yemek kaşığı tahin
2 dolu yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı fındık içi
Üzerlerini bulamak için:
Hindistan cevizi
Kakao
Yapılışı: Yulaf ezmesi bir sütlüğe alınır üzerine süt konulup kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirilir. Sütü tamamen çekince ocağın altı kapatılıp soğumaya bırakılır. Hurmaların çekirdeği çıkarılır ve rondo var ise tüm malzemelerin hepsi rondoya konulup çekilir, rondo yok ise hurmalar çok ince doğranır ve geniş bir tabağa alınır. Muz çatalla ezilir üzerine soğumuş olan yulaf konulur. Daha sonra diğer tüm malzeme eklenip hepsi güzelce karıştırılır. Bu şekilde iken buzdolabında 1 saat kadar bekletebilirsiniz. Daha sonra kaşık yardımı ile Hindistan cevizinin içerisine 1 dolu kaşık karışımdan konulup her tarafına Hindistan cevizinin bulanması sağlanır. Daha sonra avuç içerisinde yuvarlanıp servis tabağına alınır. Karışımın yarısı Hindistan cevizine bulanarak yapılır. Diğer yarısı da kakaoya bulanıp servis tabağına alınır. Bu şekilde en az 2-3 saat kadar buzdolabında bekletilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder