4 Ekim 2018 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KURU BİBER DOLMASI



Malzemeler:
1 bağ kuru biber
2 su bardağı pirinç
5 tane kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağında kavrulur. İçerisine yıkanmış olan pirinçler eklenir biraz daha kavrulur. Daha sonra baharatları eklenir ve biraz daha kavrulur. 1,5 su bardağı su eklenerek pişirilir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Diğer tarafta kuru biberler kaynayan suya bırakılır ve yumuşayana kadar kaynatılır ve soğuk suya alınarak güzelce yıkanır. Soğuyan iç malzemesi biberlerin yarısına kadar doldurulur ve tencereye biberler birbirinin üzerine gelecek şekilde yerleştirilir. Üzerine bir yemek tabağı kapatılır ve 2 su bardağı su ilave edilerek önce hızlı ateşte kaynayana kadar daha sonra kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir. Bu arada suyu kontrol edilir, eğer suyu az gözükürse biraz kaynamış su eklenir. Dolmalar piştikten sonra tencerede soğutulur ve daha sonra servis tabağına alınarak istenilen şekilde süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: