Malzemeler:
1 bağ kuru
biber
2 su bardağı pirinç
5 tane kuru
soğan
1 çay bardağı
zeytinyağı
Tuz, karabiber,
pul biber
1 tatlı kaşığı
nane
1 tatlı kaşığı
şeker
1 tatlı kaşığı
tuz
Yapılışı:
Soğanlar
yemeklik doğranır ve zeytinyağında kavrulur. İçerisine yıkanmış olan pirinçler
eklenir biraz daha kavrulur. Daha sonra baharatları eklenir ve biraz daha
kavrulur. 1,5 su bardağı su eklenerek pişirilir ve ocaktan alınıp soğumaya
bırakılır. Diğer tarafta kuru biberler kaynayan suya bırakılır ve yumuşayana
kadar kaynatılır ve soğuk suya alınarak güzelce yıkanır. Soğuyan iç malzemesi
biberlerin yarısına kadar doldurulur ve tencereye biberler birbirinin üzerine
gelecek şekilde yerleştirilir. Üzerine bir yemek tabağı kapatılır ve 2 su
bardağı su ilave edilerek önce hızlı ateşte kaynayana kadar daha sonra kısık
ateşte 1 saat kadar pişirilir. Bu arada suyu kontrol edilir, eğer suyu az
gözükürse biraz kaynamış su eklenir. Dolmalar piştikten sonra tencerede
soğutulur ve daha sonra servis tabağına alınarak istenilen şekilde süslenerek
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder