8 Ekim 2018 Pazartesi

ETLİ NOHUT




Malzemeler:
2 su bardağı nohut
300 gr dana kuşbaşı et
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 servis kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı: Nohutlar akşamdan yıkanır ve üzerini geçecek kadar oda ısısındaki su ile ıslatılır.
Tencereye zeytinyağı alınır parça etler eklenir ve etlerin saldığı su çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra içerisine yemeklik olarak doğranmış soğan eklenir ve biraz kavrulup domates salçası da eklenir ve çok az daha kavrulur. Akşamdan ıslatılıp yıkanmış olan nohutlar eklenir biraz çevrilip eğer düdüklü tencerede pişirilecek ise üzerini aşacak kadar kaynamış su, normal tencerede pişirilecek ise de üzerini 4 parmak geçecek kadar kaynamış su eklenir ve kapağı kapatılarak pişirilir. Düdüklüde 15-20 dakika normal tencerede de biraz kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: