7 Ekim 2018 Pazar

TANE TANE SALMA USULÜ PİRİNÇ PİLAVI NASIL YAPILIR

Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı su
50 gr tereyağı
2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı şeker
2-3 damla limon suyu

Pirinçleri ıslatmak için..
1 dolu yemek kaşığı tuz
1 litre kaynamış su

Yapılışı: Pirinçler geniş bir kâseye alınır, üzerine tuz ve kaynamış su konulup 1 saat pirinçler ıslatılır. Daha sonra pirinçler hiç nişastası kalmayacak şekilde bol su ile yıkanıp süzgece alınır. Pilavın pişirileceği tencereye tereyağı konulup eritilir, içerisine zeytinyağı, tuz ve şeker eklenip karıştırılır. Ölçülü su yani 1 su bardağına 1,5 su bardağı su olacak şekilde su konulur ve kaynamaya bırakılır. İstenirse su yerine et suyu veya tavuk suyu da kullanılabilir, yalnız tavuk suyu kullanılacak ise 1,5 su bardağından biraz az tavuk suyu konulur aksi takdirde pilav yumuşak olur. Tencerede kaynamakta olan suya süzülen pirinçler eklenip çok az karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak 3 dakika hızlı ateşte pişirilir, daha sonra ocağın altı çok az kısılır ve bir 3 dakika da bu şekilde pişirilir. Daha sonra ocağın altı tamamen kısılır ve pilavda hiç su kalmayacak şekilde pişirilir. Tencerenin kapağı açılıp üzeri havlu kâğıt ile kapatılıp 20 dakika pilav demlendirilir, daha sonra pilav karıştırılıp servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: