Bardak ölçüsü: 250 ml su bardağı
17 adet lavaş için
Malzemeler:
17 adet lavaş için
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru (instant) maya
1 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı sıvı yağ (hamuru toparlamak için)
4 yemek kaşığı sıvı yağ (hamuru toparlamak için)
1 tatlı kaşığı tuz
5 veya 6 su bardağı un
Yapılışı: Ilık
süt, su şeker ve maya karıştırılarak ılık bir ortamda maya kabarana kadar
bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır en son hamurun kenarlarına sıvı yağ gezdirilir ve hamur toparlanır. Yapılan hamurun üzeri kapatılarak ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan limondan
çok az büyük bezeler alınır (17 veya 18 adet). Daha sonra hamur çok ince olamayacak şekilde açılır ve ısıtılmış teflon bir tavada yağsız
olarak sürekli çevirerek pişirilir. Pişen lavaşlar istenilen şekilde kullanılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder