4 Ekim 2018 Perşembe

LAVAŞ



Bardak ölçüsü: 250 ml su bardağı
17 adet lavaş için
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru (instant) maya
1 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı sıvı yağ (hamuru toparlamak için)
1 tatlı kaşığı tuz
5 veya 6 su bardağı un

Yapılışı: Ilık süt, su şeker ve maya karıştırılarak ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır en son hamurun kenarlarına sıvı yağ gezdirilir ve hamur toparlanır. Yapılan hamurun üzeri kapatılarak  ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan limondan çok az büyük bezeler alınır (17 veya 18 adet). Daha sonra hamur çok ince olamayacak şekilde açılır ve  ısıtılmış teflon bir tavada yağsız olarak sürekli çevirerek pişirilir. Pişen lavaşlar istenilen şekilde kullanılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: