4 tane patates
3 tane küçük
pancar
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 çay kaşığı
tuz
Taratoru
için:
3 tane havuç
1 su bardağı
süzme yoğurt
1-2 diş
sarımsak
1 çay bardağı ceviz
içi
Yapılışı: Patatesler haşlanır sıcakken ezilir. Pancarlar
haşlanır ve rendenin ince tarafı ile rendelenir. Patatesle pancarlar bir kapta
karıştırılır tuz ve zeytinyağı eklenir ve karıştırılıp buzdolabında 1 saat
dinlendirilir.
Taratoru için
havuçlar rendelenir az sıvı yağda sotelenir. Ilıyınca sarımsaklı yoğurt ve
cevizi eklenir ve karıştırılır.
Dolapta
dinlenen patatesli karışımdan limon büyüklüğünde parçalar koparılır ve avuç
içerisinde ortası açılır, içerisine havuçlu karışım konulur. Servis tabağına
yerleştirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder