4 Ekim 2018 Perşembe

PEMBE PATATES YUVASI

Malzemeler:
4 tane patates
3 tane küçük pancar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Taratoru için:
3 tane havuç
1 su bardağı süzme yoğurt
1-2 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz içi

Yapılışı: Patatesler haşlanır sıcakken ezilir. Pancarlar haşlanır ve rendenin ince tarafı ile rendelenir. Patatesle pancarlar bir kapta karıştırılır tuz ve zeytinyağı eklenir ve karıştırılıp buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
Taratoru için havuçlar rendelenir az sıvı yağda sotelenir. Ilıyınca sarımsaklı yoğurt ve cevizi eklenir ve karıştırılır.
Dolapta dinlenen patatesli karışımdan limon büyüklüğünde parçalar koparılır ve avuç içerisinde ortası açılır, içerisine havuçlu karışım konulur. Servis tabağına yerleştirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: