Malzemeler:
200 ml krema + 50 ml süt
3 tane yumurta (1’inin sarısı üzeri
için)
4/1 su bardağı toz şeker
1 paket kuru (instant )maya
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı mahlep (istenirse)
3,5 su bardağı un
Üzeri için:
File badem
Yapılışı: Kremalı süt karışımı ılıtılır ve yoğurma kabına
alınır. Diğer malzemeler de eklenir. Un kontrollü bir şekilde eklenir. Yumuşak
bir hamur yapılır. Hamur hafif unlanmış tezgâh üzerine alınır ve beze alınır gibi hamur ele yapışmayıncaya
kadar yoğrulur. Daha sonra sıvı yağ ile yağlanmış bir kâseye hamur alınır ve
üzeri kapatılarak 45 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Ben
bu işlemi 50 derecede ısıtıp kapattığım fırında yapıyorum. Mayalanan hamur tezgâh
üzerine alınır. 6 tane bezeye ayrılır. Bezelerden 3 tanesi 30- 35 cm
uzunluğunda rulo şekline uzatılır ve 3 beze saç örgüsü şeklinde örülüp yağlı kâğıt
serilmiş tepsiye dizilir. Diğer 3 bezeye de aynı işlem yapılır ve tepside de 30
dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Daha sonra kullanılan krema kutusuna
yumurta sarısı konulup karıştırılır ve çöreklerin üzerine sürülür, böylece
çörekler kızarınca üzeri daha parlak oluyor. Üzerine Paskalya çörekleri soğuduktan
sonra dilimlenip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder