14 Ekim 2018 Pazar

KIYMALI PİDE

Malzemeler:
1 kg orta yağlı kıyma
1 tane kuru soğan
6-7 tane çarliston biberi
4-5 tane domates
1 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber

1. Hamuru için:
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
3 veya 4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

2. Hamur için:
Mahalle fırını

Yapılışı: Soğan ve biberler rondodan geçirilip kıymanın üzerine dökülür. Domatesler ve maydanoz da rondodan geçirilir ve hepsi kıymaya eklenir. Baharatlar da eklenip hepsi birlikte yoğrulur ve kapalı bir kaba konulup mahalle fırınına götürülür. Fırıncı içi kullanarak güzel pideler yapar ve odun ateşinde pişirir. Pideler ev getirilir ve dilimlenerek sıcak sıcak servis yapılır.
2.  hamuru hazırlamak için maya şeker ve ılık su karıştırıp maya aktifleşene kadar beklenir, daha sonra un ve tuz eklenip yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur portakal büyülüğünde bezelere ayrılır uzun bir şekilde açılır ve        içerisine kıymalı konulup yayılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir 180˚fırında kenarları kızarana kadar pişirilir  Afiyet olsun

Hiç yorum yok: