Malzemeler:
1 kg orta yağlı
kıyma
1 tane kuru
soğan
6-7 tane
çarliston biberi
4-5 tane
domates
1 tutam
maydanoz
2 yemek kaşığı
tuz
1 yemek kaşığı
pul biber
1 tatlı kaşığı
karabiber
1. Hamuru
için:
2 su bardağı
ılık su
1 paket instant
maya
1 yemek kaşığı
şeker
3 veya 4 su
bardağı un
1 tatlı kaşığı
tuz
2.
Hamur için:
Mahalle fırını
Yapılışı:
Soğan ve biberler rondodan geçirilip kıymanın üzerine dökülür. Domatesler
ve maydanoz da rondodan geçirilir ve hepsi kıymaya eklenir. Baharatlar da
eklenip hepsi birlikte yoğrulur ve kapalı bir kaba konulup mahalle fırınına
götürülür. Fırıncı içi kullanarak güzel pideler yapar ve odun ateşinde pişirir.
Pideler ev getirilir ve dilimlenerek sıcak sıcak servis yapılır.
2. hamuru hazırlamak için maya şeker ve ılık su
karıştırıp maya aktifleşene kadar beklenir, daha sonra un ve tuz eklenip yumuşak
bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur
portakal büyülüğünde bezelere ayrılır uzun bir şekilde açılır ve içerisine kıymalı iç konulup
yayılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir 180˚fırında kenarları kızarana kadar pişirilir Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder