4 Ekim 2018 Perşembe

KOKOŞ SALATA


Malzemeler:
4 tane haşlanmış patates
1 tane haşlanmış pancar
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
3 tane havuç rendesi
1 kâse süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerini süslemek için:
1 kâse süzme yoğurt
Dereotu
Yapılışı: Haşlanmış patates ve pancar rendenin ince tarafı ile rendelenir. İçerisine tuz eklenir ve yoğrulur. Kenarları oluklu bir tart kalıbına patatesli karışım bastırılarak yerleştirilir. Buzdolabında en az 1-2 saat bekletilir.
Rendelenmiş olan havuç zeytinyağı ile kavrulur ve soğumaya bırakılır. Daha sonra yoğurt, mayonez sarımsak eklenir ve karıştırılır.
Patatesli karışım servis tabağına ters çevrilir ve ortasındaki çukur kısmına havuçlu karışım yayılır ve üzeri dereotu ile süslenir. Buzdolabında bekletilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: