Malzemeler:
4 tane
haşlanmış patates
1 tane
haşlanmış pancar
1 çay
kaşığı tuz
Üzeri için:
3 tane
havuç rendesi
1 kâse
süzme yoğurt
2 yemek
kaşığı mayonez
2 diş
sarımsak
2 yemek
kaşığı zeytinyağı
Üzerini süslemek için:
1 kâse
süzme yoğurt
Dereotu
Yapılışı: Haşlanmış patates ve
pancar rendenin ince tarafı ile rendelenir. İçerisine tuz eklenir ve yoğrulur.
Kenarları oluklu bir tart kalıbına patatesli karışım bastırılarak yerleştirilir.
Buzdolabında en az 1-2 saat bekletilir.
Rendelenmiş
olan havuç zeytinyağı ile kavrulur ve soğumaya bırakılır. Daha sonra yoğurt,
mayonez sarımsak eklenir ve karıştırılır.
Patatesli
karışım servis tabağına ters çevrilir ve ortasındaki çukur kısmına havuçlu
karışım yayılır ve üzeri dereotu ile süslenir. Buzdolabında bekletilir ve
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder