4 Ekim 2018 Perşembe

PESTO SOSLU MAKARNA


Malzemeler:
1 paket istenilen makarna
1 demet fesleğen
1 paket dolma fıstığı
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı Parmesan veya eski kaşar
Zeytinyağı

Yapılışı: Fesleğenlerin yaprak kısımları koparılıp güzelce yıkandıktan sonra havlu kağıt ile kurulanır. Daha sonra fesleğenler, sarımsak, dolma fıstığı ve zeytinyağı rondonun içerisine konulur ve pürüzsüz olana kadar çekilir. İçerisine parmesan peyniri konulur ve tekrardan çekilir. Makarnalar paketin üzerindeki dakikaya göre pişirilir, suyundan yarım su bardağı alınır ve makarnalar süzülür. Başka bir tencerede zeytinyağında hazırlanan fesleğen püresi az kavrulur ve içerisine makarnanın suyundan eklenip çok az kaynatılır. İçerisine süzülmüş olan makarnalar eklenir ve güzelce karıştırılıp servis tabağına alınır. Üzerine az parmesan peyniri konulur ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: