Malzemeler:
3 tane
yumurta
1 su
bardağı şeker
1 tane
portakal kabuğu rendesi
1 tane portakal
suyu
200 ml
krema
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
2 su
bardağı un
Üzeri için:
Fındık içi
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker
boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. İçerisine portakal kabuğu, portakal
suyu, krema eklenir biraz daha çırpılır. Daha sonra un, kabartma tozu ve
vanilya eklenip çok aza daha çırpılır. 26 cm çapındaki kelepçeli kalıba kek
karışımı boşaltılır ve üzerine az ezilmiş olan fındık içi serpiştirilir. 170˚ fırında 45 dakika pişirilir. Kek kalıpta soğutulur ve
daha sonra kesilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder