26 Aralık 2019 Perşembe

PORTAKAL SOSLU KREMALI KEK


Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 tane portakal kabuğu rendesi
1 tane portakal suyu
200 ml krema
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

Üzeri için:
Fındık içi

Yapılışı: Yumurtalar ve şeker boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. İçerisine portakal kabuğu, portakal suyu, krema eklenir biraz daha çırpılır. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya eklenip çok aza daha çırpılır. 26 cm çapındaki kelepçeli kalıba kek karışımı boşaltılır ve üzerine az ezilmiş olan fındık içi serpiştirilir. 170˚ fırında 45 dakika pişirilir. Kek kalıpta soğutulur ve daha sonra kesilerek servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: