Malzemeler:
Yarım su
bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 litre süt
1 su bardağı
şeker
1 yemek kaşığı
pirinç unu
1 yemek kaşığı
mısır nişastası
1 su bardağı
süt (nişasta ve pirinç ununu açmak için)
1 paket vanilya
Yapılışı:
Pirinçler 1 kere yıkanır ve 2 su bardağı su ile pirinçler açılana kadar
pişirilir. Pirinçlerin üzerine süt ilave edilip kısık ateşte pirinçler tamamen
yumuşayana kadar kaynamaya bırakılır. Daha sonra nişasta ve pirinç unu 1 su
bardağı süt ile açılır ve kaynamakta olan sütlaca eklenir. Bu aşamada şeker ve vanilya
eklenip kıvam alana kadar pişirilir ve fırına dayanıklı kâselere veya güveç
kaplarına paylaştırılıp fırın tepsisine dizilir. Fırın tepsisindeki kâselerin
yarısına gelecek kadar su konulur ve 180 dereceli üstten ısıtılmış fırında
sütlaçların üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Biraz ılıyınca buzdolabında
soğutulur ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder