4 Ocak 2020 Cumartesi

24 KATLI NİŞASTALI BÖREK

Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı

Malzemeler:

1 su bardağı süt
Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 4,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ 
Aralarına sürmek için:
1 paket mısır nişastası
İçi için:
250 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz

Yapılışı: Hamur malzemeleri  yoğurma kabına alınıp yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Yapılan hamur 24 tane bezeye ayrılır ve kapalı bir kap içerisinde 15 dakika dinlendirilir. Daha sonra her bir beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılır ve 12 tanesi araları bolca nişasta sürülerek üst üste konulur. Diğer 12 bezeye de aynı işlem yapılır. Daha sonra 12 tanesinin hepsi tepsi büyüklüğünde açılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Arasına iç malzemesi yayılır.  Diğer 12 beze de açılır ve için üzerine kapatılır. Börek dilimlenir ve ısıtılmış sıvı yağ önce böreğin kesik yerlerine yemek kaşığı ile dökülür, kalan yağ üzerine gezdirilir ve 180 dereceli fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: