Malzemeler:
1 tane
küçük karnabahar
2 tane
yumurta
3 dolu
yemek kaşığı un
Yarım su
bardağı su
Yarım
tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Üzeri için:
1 kâse
süzme yoğurt
2 diş
sarımsak
2 yemek
kaşığı zeytinyağı
1 çay
kaşığı pul biber
Yapılışı: Tencereye 1 litre su
konulup kaynatılır, içerisine 1 tatlı kaşığı tuz atılır. Yıkanıp çiçeklerine
ayrılmış olan karnabaharlar kaynamakta olan suyun içerisine bırakılır ve
karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra yumuşayan karnabaharlar
süzgeçten geçirilip soğumaya bırakılır.
Yumurtalar,
un ve tuz geniş bir kaseye alınıp çırpılır, içerisine su konulur ve boza
kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Soğuyan karnabaharlar yumurtalı karışımın içerisine
alınıp hepsi karıştırılır. Kızdırılmış olan sıvı yağın içerisine karnabaharlar
kaşık ile bırakılır ve her iki tarafları da güzelce kızartılıp havlu kağıt
üzerine alınır. Kızaran karnabaharlar servis tabağına alınır. Yoğurt ve
sarımsak karıştırılır ve karnabaharların üzerine gezdirilerek dökülür. 2 yemek
kaşığı zeytinyağı bir cezvede ısıtılır, içerisine pul biber de eklenir ve yoğurtlu
sosun üzerine gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder