25 Aralık 2019 Çarşamba

YOĞURTLU KARNABAHAR KIZARTMASI



Malzemeler:
1 tane küçük karnabahar
2 tane yumurta
3 dolu yemek kaşığı un
Yarım su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Üzeri için:
1 kâse süzme yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı: Tencereye 1 litre su konulup kaynatılır, içerisine 1 tatlı kaşığı tuz atılır. Yıkanıp çiçeklerine ayrılmış olan karnabaharlar kaynamakta olan suyun içerisine bırakılır ve karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra yumuşayan karnabaharlar süzgeçten geçirilip soğumaya bırakılır.
Yumurtalar, un ve tuz geniş bir kaseye alınıp çırpılır, içerisine su konulur ve boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Soğuyan karnabaharlar yumurtalı karışımın içerisine alınıp hepsi karıştırılır. Kızdırılmış olan sıvı yağın içerisine karnabaharlar kaşık ile bırakılır ve her iki tarafları da güzelce kızartılıp havlu kağıt üzerine alınır. Kızaran karnabaharlar servis tabağına alınır. Yoğurt ve sarımsak karıştırılır ve karnabaharların üzerine gezdirilerek dökülür. 2 yemek kaşığı zeytinyağı bir cezvede ısıtılır, içerisine pul biber de eklenir ve yoğurtlu sosun üzerine gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: