Malzemeler:
Yarım kg dana kuşbaşı et
1 tane kuru soğan
1 dal pırasa
1 kase ince kıyılmış lahana
3 diş sarımsak
2 tane közlenmiş kırmızıbiber
1 tane havuç
1 tane kereviz
1 tane patates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Bir tencerenin
içerisine yemeklik doğranmış soğan ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve güzelce
kavrulur. Kavrulan soğanların içerisine, dana eti azar azar eklenerek kavurmaya
devam edilir. Sarımsaklar doğranarak ilave edilir. Kırmızıbiberler közlenir ve
kabukları kolay soyulsun diye poşetin içerisine konulur ve kabukları soyulup
rondodan geçirilir ve kavrulan etlerin içerisine ilave edilir. Tuz ve karabiber
eklenir. Salçalar eklenir ve kavurma işlemine devam edilir. En son tereyağı eklenip
az çevrilir ve etlerin üzerini aşacak kadar kaynamış su ilave edilip ince
kıyılmış lahana ve pırasa da eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak eteler
yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Havuç, kereviz ve patates küp şeklinde doğranıp bir
kap içerinde tuz, karabiber ve az zeytinyağı ile harmanlanır ve yağlı kağıt
serilmiş fırın tepsisine yayılır ve 180 dereceli fırında sebzeler yumuşayıncaya
kadar pişirilir.
Pişen et fırın kabına boşaltılır üzerine fırında pişen
sebzeler yayılır ve en üstüne de kaşar peyniri rendesi konulup 180 dereceli
fırında kaşara peynirler kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen yemek servis
tabağın alınarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder