Malzemeler:
Yarım kg bal kabağı
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tane havuç
1 tane küçük közlenmiş kapya biber
1 tane şili biberi
1 tane yeşil elma
Yarım portakal kabuğu rendesi
Yarım portakal suyu
Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı krema
Yapılışı: Yemeklik
doğranmış soğan ve 1 dolu servis kaşığı zeytinyağı tencereye alınır ve soğanlar
kavrulur. Daha sonra1 tatlı kaşığı tuz, közlenmiş kapya biber ve şili biber de
doğranarak eklenir. 2 diş sarımsak, halka doğranmış havuç, küçük küpler halinde
doğranmış bal kabağı, küp şeklinde doğranmış elma da eklenir ve baharat olarak ta
1 çay kaşığı karabiber eklenip sebzelerin üzerini geçecek kadar kaynamış su eklenir.
Daha sonra yarım portakal kabuğu ve portakal suyu da eklenip sebzeler
yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen sebzeler blendırdan geçirilip tekrardan
ocağa alınır. Çorbaya en son 2 yemek kaşığı krema eklenip 1 -2 taşım kaynatılır
ve ocaktan alınıp kâselere servis yapılır. Üzerine çok az krema gezdirilip
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder