Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka
6 yemek kaşığı tereyağı
Arası için:
300 gr kaşar peyniri loru
1,5 su bardağı ceviz içi
Üzeri için:
Bal
Yapılışı: Fırın
tepsisi tereyağı ile yağlanır. Baklava yufkası tepsiye düzgünce yerleştirilir
ve üzeri eritilmiş tereyağı ile yağlanır. Üzerine diğer yufka konulup tekrardan
yağlanır. 20 kat yufka aynı şekilde tepsiye yerleştirilir. 20. kat yufkanın
üzerine kaşar loru ve ceviz içi her tarafına gelecek şekilde serpiştirilir.
Daha sonra diğer 20 yufka da üzerleri yağlanarak üst üste konulur. Baklava
dilimlenir ve 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından
çıkınca servis tabağına alınıp üzerine 1 tatlı kaşığı bal gezdirilir ve 1 tutam
ceviz içi konulup servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder