3 Aralık 2019 Salı

LORLU VE CEVİZLİ BAKLAVA


Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka
6 yemek kaşığı tereyağı
Arası için:
300 gr kaşar peyniri loru
1,5 su bardağı ceviz içi
Üzeri için:
Bal

Yapılışı: Fırın tepsisi tereyağı ile yağlanır. Baklava yufkası tepsiye düzgünce yerleştirilir ve üzeri eritilmiş tereyağı ile yağlanır. Üzerine diğer yufka konulup tekrardan yağlanır. 20 kat yufka aynı şekilde tepsiye yerleştirilir. 20. kat yufkanın üzerine kaşar loru ve ceviz içi her tarafına gelecek şekilde serpiştirilir. Daha sonra diğer 20 yufka da üzerleri yağlanarak üst üste konulur. Baklava dilimlenir ve 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca servis tabağına alınıp üzerine 1 tatlı kaşığı bal gezdirilir ve 1 tutam ceviz içi konulup servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: