Hamuru
için:
350 gr un (3 su
bardağı)
150 gr pudra
şekeri (1 su bardağı)
1 fiske tuz
175 gr soğuk
tereyağı
1 tane limon
kabuğu rendesi
2 tane yumurta
İçi için:
1 lt süt
1 paket vanilya
2 tane çubuk
tarçın
1 tane limon
kabuğu rendesi
6 tane yumurta
sarısı
150 gr toz
şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
100 gr mısır
unu ( 1 su bardağı)
Üzeri
için:
1 tane yumurta
akı
Pudra şekeri
Yapılışı:
Hamuru hazırlamak için un, pudra şekeri, 1 tutam tuz bir kaseye alınıp karıştırılır.
İçerisine küp doğranmış tereyağı eklenip ovuşturularak ufalanır. Daha sonra
limon kabuğu ve 2 tane yumurta çırpılarak eklenip hamur yoğrulur. Üzeri streç
filim ile kapatılarak buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
Tatlının içini
hazırlamak için süt bir tencereye alınır, içerisine tarçın, vanilya ve limon
kabuğu rendesi eklenip kaynatılır. Daha sonra ocaktan alınıp soğumaya
bırakılır. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve şeker mikserle boza kıvamına gelinceye
kadar çırpılır. Mısır unu elenerek eklenir ve çırpmaya devam edilir. En son
soğumuş olan süt süzgeçten geçirilip karışıma yavaş yavaş eklenir ve çırpılıp
tencereye alınır ve ocakta karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişrilir. Hazırlanan
muhallebinin üzeri kabuk bağlamaması için streç filim ile kapatılıp soğumaya bırakılır.
Tart hamurunun
üçte ikisi merdane ile tart kalıbının ölçüsünden biraz büyükçe açılır ve tart
kalıbının tabanına kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirilir ve kenarlar düzeltilip
merdane ile kesilir, üzerine çatalla delikler açılır. Ortasına soğumuş olan
muhallebi düzgünce yayılır. Kalan hamur tekrardan merdane ile açılık
muhallebinin üzerine kapatılır üzerine yumurta akı sürülüp 180 dereceli fırında
40 dakika pişirilir. Tatlı ılıyınca kalıptan çıkarılıp servis tabağına alınır istenirse
üzerine pudra şekeri elenip dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder