22 Aralık 2019 Pazar

TORTA MENJAR BLANC



Hamuru için:
350 gr un (3 su bardağı)
150 gr pudra şekeri (1 su bardağı)
1 fiske tuz
175 gr soğuk tereyağı
1 tane limon kabuğu rendesi
2 tane yumurta
İçi için:
1 lt süt
1 paket vanilya
2 tane çubuk tarçın
1 tane limon kabuğu rendesi
6 tane yumurta sarısı
150 gr toz şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
100 gr mısır unu ( 1 su bardağı)
Üzeri için:
1 tane yumurta akı
Pudra şekeri

Yapılışı: Hamuru hazırlamak için un, pudra şekeri, 1 tutam tuz bir kaseye alınıp karıştırılır. İçerisine küp doğranmış tereyağı eklenip ovuşturularak ufalanır. Daha sonra limon kabuğu ve 2 tane yumurta çırpılarak eklenip hamur yoğrulur. Üzeri streç filim ile kapatılarak buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
Tatlının içini hazırlamak için süt bir tencereye alınır, içerisine tarçın, vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenip kaynatılır. Daha sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve şeker mikserle boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Mısır unu elenerek eklenir ve çırpmaya devam edilir. En son soğumuş olan süt süzgeçten geçirilip karışıma yavaş yavaş eklenir ve çırpılıp tencereye alınır ve ocakta karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişrilir. Hazırlanan muhallebinin üzeri kabuk bağlamaması için streç filim ile kapatılıp soğumaya bırakılır.
Tart hamurunun üçte ikisi merdane ile tart kalıbının ölçüsünden biraz büyükçe açılır ve tart kalıbının tabanına kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirilir ve kenarlar düzeltilip merdane ile kesilir, üzerine çatalla delikler açılır. Ortasına soğumuş olan muhallebi düzgünce yayılır. Kalan hamur tekrardan merdane ile açılık muhallebinin üzerine kapatılır üzerine yumurta akı sürülüp 180 dereceli fırında 40 dakika pişirilir. Tatlı ılıyınca kalıptan çıkarılıp servis tabağına alınır istenirse üzerine pudra şekeri elenip dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: