Malzemeler:
2 su bardağı basmati pirinci
3 su bardağı kaynamış su
1 çay bardağı konserve bezelye
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Yağlar pilavın
pişirileceği tencereye alınır içerisine portakal kabuğu rendesi eklenip biraz
çevrilir. Yıkanmış olan pirinçler de eklenip biraz kavrulur. İçerisine zerdeçal
ve karabiber eklenip biraz daha çevrilir. Ölçülü kaynamış su ve tuz eklenir,
bezelyeler üzerine serpiştirilir ve tencerenin kapağı kapatılarak önce harlı
ateşte 2 dakika sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Suyunu
çektiği zaman ince kıyılmış olan dereotu eklenip karıştırılır ve tencerenin
kapağı tekrardan kapatılarak 20 dakika demlendirilir. Daha sonra servis tabağın
alınarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder