9 Aralık 2019 Pazartesi

PANCARLI PATATES SALATASI



Malzemeler:
3 tane orta boy kırmızı pancar
3 tane orta boy patates
Yoğurtlu sos için:
1 kase süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı labne peyniri
2 diş sarımsak
1 tutam dereotu

Yapılışı: Patatesler küçük küpler şeklinde doğranır. Kızartma tenceresine sıvı yağ konulup ocakta yağ kızdırılır, daha sonra doğranmış olan patatesler sıvı yağda kızartılıp fazla yağını bıraksın diyer havlu kâğıt üzerine çekilir.
Pancarlar rendelenir ve geniş bir tavaya alınır. Üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ konulup pancarın saldığı suyunu çekinceye kadar kavrulup ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Başka bir kapta sos malzemesi karıştırılır, içerisine soğumuş olan pancarlar eklenip güzelce karıştırılır. En son patatesler eklenip karıştırılır, tuzu kontrol edilerek tuz eklenir. Hazırlanan salata servis tabağına alınır, üzerine ceviz içi serpiştirilir, ortasına da istenirse dereotu konulup servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: