Malzemeler:
3 tane orta boy
kırmızı pancar
3 tane orta boy
patates
Yoğurtlu
sos için:
1 kase süzme yoğurt
2 yemek kaşığı
mayonez
2 yemek kaşığı labne
peyniri
2 diş sarımsak
1 tutam dereotu
Yapılışı: Patatesler küçük küpler şeklinde doğranır. Kızartma
tenceresine sıvı yağ konulup ocakta yağ kızdırılır, daha sonra doğranmış olan
patatesler sıvı yağda kızartılıp fazla yağını bıraksın diyer havlu kâğıt
üzerine çekilir.
Pancarlar rendelenir
ve geniş bir tavaya alınır. Üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ konulup pancarın
saldığı suyunu çekinceye kadar kavrulup ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Başka bir kapta sos
malzemesi karıştırılır, içerisine soğumuş olan pancarlar eklenip güzelce
karıştırılır. En son patatesler eklenip karıştırılır, tuzu kontrol edilerek tuz
eklenir. Hazırlanan salata servis tabağına alınır, üzerine ceviz içi
serpiştirilir, ortasına da istenirse dereotu konulup servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder