19 Temmuz 2016 Salı

PORTAKAL SOSLU İRMİK TATLISI


Malzemeler:
1 kg süt
8 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
Portakal sosu  için:
2 su bardağı portakal suyu
2 dolu yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı: Süt, irmik, şeker bir tencereye alınır ve ocakta karıştırılarak pişirilir. Koyulaşınca vanilya eklenir ve ocaktan alınır. Daha sonra ıslatılmış kenarı oyuk olan tart kalıbına dökülür, buzdolabında 4-5 saat bekletilir.
Taze sıkılmış portakal suyu, nişasta ve şeker ocakta karıştırılarak pişirilir, ocaktan inmesine yakın tereyağı eklenir. 
Dolapta bekletilen irmik tatlısı servis tabağına ters çevrilir ve ortasındaki boşluğu hazırlanan portakal sosu yayılır. Soğuyunca üzeri istenilen şekilde süslenir ve buzdolabında soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: