Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket hindistancevizi
Arası için:
1 paket krem şanti
1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk süt
Yapılışı: Süt, un, kakao ve şeker bir tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. Tereyağı ve vanilya eklenip güzelce karıştırılır. Fırın tepsisinin tabanı bolca hindistancevizi ile kaplanır ve muhallebi yavaşça Hindistan cevizinin üzerine yayılır ve en az 3 veya 4 saat buzdolabında bekletilir veya akşamdan yapılır.
Kremşanti geniş bir kâseye boşaltılır ve üzerine soğuk süt eklenip mikserle çırpılır ve buzdolabında bekletilen muhallebinin üzerine yayılır. Tepsideki muhallebi, tepsinin eninden 2 parçaya, boylamasından 6 parçaya kesilir. Kesilen dikdörtgen parçalar rulo şeklinde sarılıp hindistancevizine bulanıp servis tabağına alınır. Buzdolabında 1-2 saat bu şekilde bekletilir ve servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder